Prejdite na verziu TOP

Nedocenená sila bazalky

Bazalka patrí medzi bylinky, ktoré stále viac a viac využívame v našich kuchyniach. Vedeli ste však, že okrem skvelého dochucovania Vašich jedál ju môžete využívať aj na zlepšenie zdravia Vášho organizmu? Bazalka sa využíva ako prírodná forma liečenia pri mnohých menších zdravotných problémoch. Odkiaľ sa vzala sila tejto bylinky a pri akých rôznych problémoch ju môžete použiť? To sa dozviete v našom článku venovanom tejto u nás ľahko dostupnej bylinke.

Bazalka pochádza pôvodne z Ázie, ale prostredníctvom obchodníkov sa dostala ako korenina do všetkých kútov sveta. Existuje stovka odrôd tejto bylinky, každá odroda má jedinečné zloženie, ale základné liečivé vlastnosti zostávajú vo všetkých jej odrodách. V kuchyniach, ale aj liečiteľstve sa jej využívanie datuje už 5000 rokov. V kuchyniach sa bazalka väčšinou využíva ako sušená na drobné kúsky posekaná korenina. Pri varení, ale najmä pri liečení je však vhodnejšia čerstvá bazalka, nakoľko pri sušení sa z bylinky strácajú antioxidačné zlúčeniny a éterické oleje. Lístky môžete využiť na varenie čajov. Listy a semená sú vhodné na dochucovanie rôznych omáčok, polievok, na dochutenie syrov, mäsa, na výrobu pesta, môžete ju použiť na ochutenie pizze či šalátu.

https://www.vitalne.sk/nedocenena-sila-bazalky/
Nedocenená sila bazalky Bazalka patrí medzi bylinky, ktoré stále viac a viac využívame v našich kuchyniach. Vedeli ste však, že okrem skvelého dochucovania Vašich jedál ju môžete využívať aj na zlepšenie zdravia Vášho organizmu? Bazalka sa využíva ako prírodná forma liečenia pri mnohých menších zdravotných problémoch. Odkiaľ sa vzala sila tejto bylinky a pri akých rôznych problémoch ju môžete použiť? To sa dozviete v našom článku venovanom tejto u nás ľahko dostupnej bylinke. Bazalka pochádza pôvodne z Ázie, ale prostredníctvom obchodníkov sa dostala ako korenina do všetkých kútov sveta. Existuje stovka odrôd tejto bylinky, každá odroda má jedinečné zloženie, ale základné liečivé vlastnosti zostávajú vo všetkých jej odrodách. V kuchyniach, ale aj liečiteľstve sa jej využívanie datuje už 5000 rokov. V kuchyniach sa bazalka väčšinou využíva ako sušená na drobné kúsky posekaná korenina. Pri varení, ale najmä pri liečení je však vhodnejšia čerstvá bazalka, nakoľko pri sušení sa z bylinky strácajú antioxidačné zlúčeniny a éterické oleje. Lístky môžete využiť na varenie čajov. Listy a semená sú vhodné na dochucovanie rôznych omáčok, polievok, na dochutenie syrov, mäsa, na výrobu pesta, môžete ju použiť na ochutenie pizze či šalátu. https://www.vitalne.sk/nedocenena-sila-bazalky/
Nedocenená sila bazalky
WWW.VITALNE.SK
Nedocenená sila bazalky
Bazalka patrí medzi bylinky, ktoré stále viac a viac využívame v našich kuchyniach. Vedeli ste však, že okrem skvelého dochucovania Vašich jedál ju
·1tis Zobrazení ·0 Recenzie