8 výhod špaldovej pšenice
Špalda, stará obilnina, je vzdialený bratranec pšenice. Má orechovú, mierne sladkú chuť. Špaldová múka je známa ako náhrada za pšenicu alebo bielu múku pri pečení chleba. Pretože špaldová múka obsahuje lepok, je menej pravdepodobné, že narušíte textúru pečiva. V porovnaní s pšeničnou múkou je špaldová múka bohatšia v mnohých živinách, ako sú bielkoviny a minerály.
Medzi zdravotné prínosy špaldovej pšenice, alebo ľudovo „špaldy“ – lat. Triticum spelta, patrí schopnosť pomôcť regulovať metabolizmus v tele, pomáha pri vytváraní dôležitých hormónov, buduje silné kosti, zlepšuje imunitný systém, posilňuje tráviacu sústavu, znižuje hladinu cukru v krvi a znižuje hladinu cholesterolu v tele.
Špalda je jednou z najstarších kultivovaných plodín v histórii ľudstva a predpokladá sa, že bola pestovaná už pred 7000 až 8 000 rokmi. Špalda je typ obilniny, ktorá úzko súvisí s pšenicou. V skutočnosti sa špalda pravdepodobne vytvorila krížením pšenice dvojzrnnej. Je príbuzná bežnej pšenici, ale popularita pšenice spôsobila ústup špaldy do pozadia a preto sa považuje v tejto dobe za „relikviárnu“ plodinu. Špalda sa však vracia do našej kuchyne ako zdravé jedlo, najmä v Španielsku, Spojenom kráľovstve a ďalších častiach Európy. Je skutočne plná živín, vitamínov, minerálov a základných organických zlúčenín, ktoré ostatné obilniny neobsahujú. To by mohlo vysvetliť opätovný záujem o špaldovú pšenicu.
https://www.vitalne.sk/8-vyhod-spaldovej-psenice/
Špalda, stará obilnina, je vzdialený bratranec pšenice. Má orechovú, mierne sladkú chuť. Špaldová múka je známa ako náhrada za pšenicu alebo bielu múku pri pečení chleba. Pretože špaldová múka obsahuje lepok, je menej pravdepodobné, že narušíte textúru pečiva. V porovnaní s pšeničnou múkou je špaldová múka bohatšia v mnohých živinách, ako sú bielkoviny a minerály.
Medzi zdravotné prínosy špaldovej pšenice, alebo ľudovo „špaldy“ – lat. Triticum spelta, patrí schopnosť pomôcť regulovať metabolizmus v tele, pomáha pri vytváraní dôležitých hormónov, buduje silné kosti, zlepšuje imunitný systém, posilňuje tráviacu sústavu, znižuje hladinu cukru v krvi a znižuje hladinu cholesterolu v tele.
Špalda je jednou z najstarších kultivovaných plodín v histórii ľudstva a predpokladá sa, že bola pestovaná už pred 7000 až 8 000 rokmi. Špalda je typ obilniny, ktorá úzko súvisí s pšenicou. V skutočnosti sa špalda pravdepodobne vytvorila krížením pšenice dvojzrnnej. Je príbuzná bežnej pšenici, ale popularita pšenice spôsobila ústup špaldy do pozadia a preto sa považuje v tejto dobe za „relikviárnu“ plodinu. Špalda sa však vracia do našej kuchyne ako zdravé jedlo, najmä v Španielsku, Spojenom kráľovstve a ďalších častiach Európy. Je skutočne plná živín, vitamínov, minerálov a základných organických zlúčenín, ktoré ostatné obilniny neobsahujú. To by mohlo vysvetliť opätovný záujem o špaldovú pšenicu.
https://www.vitalne.sk/8-vyhod-spaldovej-psenice/
8 výhod špaldovej pšenice
Špalda, stará obilnina, je vzdialený bratranec pšenice. Má orechovú, mierne sladkú chuť. Špaldová múka je známa ako náhrada za pšenicu alebo bielu múku pri pečení chleba. Pretože špaldová múka obsahuje lepok, je menej pravdepodobné, že narušíte textúru pečiva. V porovnaní s pšeničnou múkou je špaldová múka bohatšia v mnohých živinách, ako sú bielkoviny a minerály.
Medzi zdravotné prínosy špaldovej pšenice, alebo ľudovo „špaldy“ – lat. Triticum spelta, patrí schopnosť pomôcť regulovať metabolizmus v tele, pomáha pri vytváraní dôležitých hormónov, buduje silné kosti, zlepšuje imunitný systém, posilňuje tráviacu sústavu, znižuje hladinu cukru v krvi a znižuje hladinu cholesterolu v tele.
Špalda je jednou z najstarších kultivovaných plodín v histórii ľudstva a predpokladá sa, že bola pestovaná už pred 7000 až 8 000 rokmi. Špalda je typ obilniny, ktorá úzko súvisí s pšenicou. V skutočnosti sa špalda pravdepodobne vytvorila krížením pšenice dvojzrnnej. Je príbuzná bežnej pšenici, ale popularita pšenice spôsobila ústup špaldy do pozadia a preto sa považuje v tejto dobe za „relikviárnu“ plodinu. Špalda sa však vracia do našej kuchyne ako zdravé jedlo, najmä v Španielsku, Spojenom kráľovstve a ďalších častiach Európy. Je skutočne plná živín, vitamínov, minerálov a základných organických zlúčenín, ktoré ostatné obilniny neobsahujú. To by mohlo vysvetliť opätovný záujem o špaldovú pšenicu.
https://www.vitalne.sk/8-vyhod-spaldovej-psenice/
·3tis Zobrazení
·0 Recenzie