Prejdite na verziu TOP

Prírodné antioxidanty – cibuľa a cesnak
Cesnak a cibuľa sa už v dávnych dobách stali vyhľadávanými prísadami do rôznych receptov. Dnes sa používajú na prípravu klasických slovenských pokrmov, ale aj exotických jedál. Dodávajú nezameniteľnú chuť a vôňu a organizmu pomáhajú hneď niekoľkými účinnými látkami. V spoločnosti majú možno prívlastok „nežiaduce“, pre svoju silnú arómu, v prírodnom liečiteľstve sú však vítaným pomocníkom. Na svete existuje nespočetne veľa druhov cibule a cesnaku, každý národ využíva tie druhy, ktorým sa darí na ich územní najviac. Pre využitie účinných látok, obsiahnutých v cesnaku a v cibuli, nám postačia tie, ktoré nájdeme doma v kuchyni.

Cibuľa
Liečivé účinky cibule využívali už americkí osadníci, na liečbu obyčajného prechladnutia, kašľa, či angíny. Cibuľový čaj prečistí dutiny a pomáha liečiť aj rôzne dýchacie problémy. Výťažky z cibule sa používajú aj na liečbu astmy a bronchitídy. Všetky druhy cibule obsahujú allicín, ktorý zabraňuje rozšíreniu ochorenia artériosklerózy a tiež trombózy. Z vitamínov sa v cibuli nachádzajú A, B, C a E. Červené a žlté odrody tiež znižujú riziko vzniku nádorových ochorení. Cibuľa má antibakteriálne a protizápalové účinky, ničí viaceré druhy infekcií. Pôsobí priaznivo aj na trávenie a ničí baktérie, ktoré narúšajú fungovanie hrubého čreva. Cibuľa obsahuje veľké množstvo zinku, ktorý je hlavnou prísadou pri stavbe kostí a tiež upravuje zrážanlivosť krvi. Ak ste pravidelným konzumentom cibule, môžete v staršom veku zabudnúť aj na osteoporózu.

https://www.vitalne.sk/prirodne-antioxidanty-cibula-a-cesnak/
Prírodné antioxidanty – cibuľa a cesnak Cesnak a cibuľa sa už v dávnych dobách stali vyhľadávanými prísadami do rôznych receptov. Dnes sa používajú na prípravu klasických slovenských pokrmov, ale aj exotických jedál. Dodávajú nezameniteľnú chuť a vôňu a organizmu pomáhajú hneď niekoľkými účinnými látkami. V spoločnosti majú možno prívlastok „nežiaduce“, pre svoju silnú arómu, v prírodnom liečiteľstve sú však vítaným pomocníkom. Na svete existuje nespočetne veľa druhov cibule a cesnaku, každý národ využíva tie druhy, ktorým sa darí na ich územní najviac. Pre využitie účinných látok, obsiahnutých v cesnaku a v cibuli, nám postačia tie, ktoré nájdeme doma v kuchyni. Cibuľa Liečivé účinky cibule využívali už americkí osadníci, na liečbu obyčajného prechladnutia, kašľa, či angíny. Cibuľový čaj prečistí dutiny a pomáha liečiť aj rôzne dýchacie problémy. Výťažky z cibule sa používajú aj na liečbu astmy a bronchitídy. Všetky druhy cibule obsahujú allicín, ktorý zabraňuje rozšíreniu ochorenia artériosklerózy a tiež trombózy. Z vitamínov sa v cibuli nachádzajú A, B, C a E. Červené a žlté odrody tiež znižujú riziko vzniku nádorových ochorení. Cibuľa má antibakteriálne a protizápalové účinky, ničí viaceré druhy infekcií. Pôsobí priaznivo aj na trávenie a ničí baktérie, ktoré narúšajú fungovanie hrubého čreva. Cibuľa obsahuje veľké množstvo zinku, ktorý je hlavnou prísadou pri stavbe kostí a tiež upravuje zrážanlivosť krvi. Ak ste pravidelným konzumentom cibule, môžete v staršom veku zabudnúť aj na osteoporózu. https://www.vitalne.sk/prirodne-antioxidanty-cibula-a-cesnak/
Prírodné antioxidanty – cibuľa a cesnak
WWW.VITALNE.SK
Prírodné antioxidanty – cibuľa a cesnak
Cesnak a cibuľa sa už v dávnych dobách stali vyhľadávanými prísadami do rôznych receptov. Dnes sa používajú na prípravu klasických slovenských
·2tis Zobrazení ·0 Recenzie