Povýšit na TOP

Diéta založená na konzumácií surovej stravy
Diéta zložená zo surovej stravy je založená na viere, že najzdravšie jedlo pre telo je to, ktoré nebolo varené ani nijako inak tepelne upravované. Hoci väčšina potravín sa pri tejto diéte je za surova, v diéte je povolené aj ohrievanie potravín, ale nie na teplotu vyššiu ako 50 stupňov celzia. Táto diéta môže Vaše telo odľahčiť od zbytočných kilogramov naviac a Váš organizmus bude oveľa zdravší ako kedykoľvek predtým.

Prečo je surové jedlo zdravšie?
Varenie denaturuje enzýmy, ktoré sú prirodzene prítomné v potravinách. Podľa odborníkov na stravovanie sú enzýmy životnou energiou potravín a pomáhajú nášmu telo tráviť jedlo a vstrebávať živiny z potravín. Keď konzumujeme varené jedlo, naše telo je nútené pracovať ťažšie a pomalšie, pretože musí produkovať viac enzýmov. Po určitom čase vedie nedostatok enzýmov z jedla k zažívacím problémom, nedostatku živín, zrýchlenému starnutiu a priberaniu na váhe. Pri varení strácajú potraviny aj svoju nutričnú hodnotu. Niektoré vitamíny ako napríklad vitamín C či kyselina listová sa teplom ničia. Napríklad pri varení brokolice sa znižuje podiel sulforaphanov, ktoré sa inak podieľajú na boji proti vzniku rakoviny. Na druhej strane však existujú aj výnimky. V niektorých potravinách, napríklad v paradajkách sa niektoré zdraviu prospešné látky uvoľňujú až pri varení.

https://www.vitalne.sk/dieta-zalozena-na-konzumacii-surovej-stravy/
Diéta založená na konzumácií surovej stravy Diéta zložená zo surovej stravy je založená na viere, že najzdravšie jedlo pre telo je to, ktoré nebolo varené ani nijako inak tepelne upravované. Hoci väčšina potravín sa pri tejto diéte je za surova, v diéte je povolené aj ohrievanie potravín, ale nie na teplotu vyššiu ako 50 stupňov celzia. Táto diéta môže Vaše telo odľahčiť od zbytočných kilogramov naviac a Váš organizmus bude oveľa zdravší ako kedykoľvek predtým. Prečo je surové jedlo zdravšie? Varenie denaturuje enzýmy, ktoré sú prirodzene prítomné v potravinách. Podľa odborníkov na stravovanie sú enzýmy životnou energiou potravín a pomáhajú nášmu telo tráviť jedlo a vstrebávať živiny z potravín. Keď konzumujeme varené jedlo, naše telo je nútené pracovať ťažšie a pomalšie, pretože musí produkovať viac enzýmov. Po určitom čase vedie nedostatok enzýmov z jedla k zažívacím problémom, nedostatku živín, zrýchlenému starnutiu a priberaniu na váhe. Pri varení strácajú potraviny aj svoju nutričnú hodnotu. Niektoré vitamíny ako napríklad vitamín C či kyselina listová sa teplom ničia. Napríklad pri varení brokolice sa znižuje podiel sulforaphanov, ktoré sa inak podieľajú na boji proti vzniku rakoviny. Na druhej strane však existujú aj výnimky. V niektorých potravinách, napríklad v paradajkách sa niektoré zdraviu prospešné látky uvoľňujú až pri varení. https://www.vitalne.sk/dieta-zalozena-na-konzumacii-surovej-stravy/
Diéta založená na konzumácií surovej stravy
WWW.VITALNE.SK
Diéta založená na konzumácií surovej stravy
Diéta zložená zo surovej stravy je založená na viere, že najzdravšie jedlo pre telo je to, ktoré nebolo varené ani nijako inak tepelne upravované.
·908 Zobrazení ·0 Hodnocení